27 November 2007

Apa itu Pakaian Bundle...???

pakaian bundle ni memang dah lama ada dekat malaysia ni. kalau dari zaman aku sekolah dulu memang orang dah sibuk-sibuk nak mencari bundle terutamanya budak-budak yang gilakan brand. berebut-rebut pergi kedai bundle kalau stok baru masuk...

tapi apa sebenarnya pakaian bundle ni?

pakaian bundle ni sebenarnya pakaian yang terpakai yang diimport dari luar negara seperti US, jepun, UK, korea dan negara-negara eropah lain. Pakaian-pakaian ini akan dikumpulkan dan dibungkus dalam guni. inilah yang dipanggil BUNDLE. guni-guni bundle ini kemudian akan dijual kepada pembekal secara pukal. selain daripada pakaian terpakai, ada juga pakaian baru. kita boleh jumpa pakaian tu siap dengan tagging dia lagi. kemungkinan besar pakaian ini dibeli dan tidak dipakai langsung atau pakaian ini adalah pakaian reject/ stok lama dari kedai.

jenis pakaian bundle...???

jenis pakaian yang ada dalam bundle macam-macam dari kemeja & t-shirt sampailah ke bra dan girdle. hehehe.. memang 1001 macam jenis pakaian. tapi selain pakaian biasa ada juga bundle kasut, selimut, toto, langsir dan macam-macam lagi lah. selagi benda tu boleh digunakan semula, memang akan dijual sebagai bundle.

ape yang menariknya pakaian second hand ni...??

kepada mereka yang tak pernah @ tak minat pakai bundle ni mesti pelik kenapa ada orang suka dan sanggup pakai pakaian terpakai. tak kurang pula yang geli kerana menganggap pakaian ni bekas orang lain dan kotor. ini terpulanglah kepada citarasa dan minat masing-masing. tp apa yang menariknya pakaian bundle ni adalah pakaian yang berkualiti tinggi terutama pakaian yang diimport dari US. kualiti kain dan printing memang bagus. bagi peminat jenama, pakaian bundle ni memang jadi pilihan kerana mereka boleh dapat brand kegemaran masing-masing dengan harga yang murah. jenama-jenama besar seperti levi's, dockers, polo, harley davidson memang menjadi pilihan peminat-peminat bundle ni. kalau display kat kedai tu, memang tak lama la... kejap je ada peminat dia datang beli... seronok tengok.

tak kotor/ berpenyakit ke pakaian bundle ni...??

semua pakaian yang dibungkus dalam setiap bundle yang diimport telah diletakkan bahan kimia tertentu untuk membunuh kuman dan mengelakkan penyakit. sebab itu kalau kita pergi ke kedai-kedai bundle yang pakaiannya belum dibasuh, kita boleh cium satu bau yang sama je. ini la bau yang org panggil "bau bundle"... bau bahan kimia yang digunakan tu. tp di XY BUNDLE, kita orang basuh dan gosok dahulu pakaian bundle ni sebelum dijual supaya lebih bersih dan cantik. dah banyak dah pun kedai bundle yang basuh pakaian bundle ni sebelum dijual. pelanggan yang datang pun akan rasa lebih selesa kerana pakaian-pakaian ini semua telah bersih dan tidak berbau.

dah panjang dah ni... cukuplah sampai disini dulu.. next post nanti aku akan ceritakan pula tentang harga pakaian bundle ni... macam mana penjual bundle ni letakkan harga mereka...

ADIOS...!!!

6 orang dah komen:

TAUKEY said...

HALLO BOSS..
CAMANA NIAGA BUNDLE...

AKU NAK SUPPLY BRANDED BARANG NI YG BUNDLE PUNYALAH..

KO BAGI TAU JER APA BARANG YANG MENJADI PERMINTAAN RAMAI..KEHENDAK MUDA MUDI AREA KEMBANGAN TU..

AKU ADA STOK TERBARU CENTERBURRY HITAM LENGAN PANJANG DAN ADIDAS RUGBY...DAN BANYAK LAGI...

OKAY BYE

xy bundle said...

aloo bro..
niaga Alhamdulillah, picking up..
menarik gak offer ko tu... stok2 ko kat mane...? nak gak aku gi tgk... leh email kat aku pic contoh baju & harga tolak skali...

xybundle@gmail.com

thanx bro...

tukey said...

hallo..boss
dah tengok belum baju baju tu..by email aku dah hantar..

kasut2 pun ada dan branded bags

xy bundle said...

aku xdapat pun email ko... ko send kat xybundle@gmail.com ke...??
cuba send skali lagi... ko guna email ape ye...??

tq..

someone u know said...

Hi,

Aja aja fighting!Semoga sukses slalu.I know you all can do it!

Anonymous said...

AKU DAH HANTAR EMAIL GAMABAR2 BARANG TU KO TENGOK2 LAH YER
TAK PUN KLIK JER LIN FOTOPAGES AKU .